Libero’s blöjor – Newborn, Comfort och Touch

Några av Libero’s blöjvariationer är exempelvis Newborn som man oftast använder först. Jag har använt libero från start när A var nyfödd. Jag har provat alla tre alternativ (Newborn, Comfort och Touch) som jag ska recensera idag.

Så här ser de ut – Comfort, Newborn och Touch

Libero’s blöjor har en så länge varit mycket bra i vårt fall. Inte en enda gång har de läckt. VI byter blöja rätt ofta så det inte blir för mycket som samlas i en blöja. Detta kan vara skälet till att det inte läcker. Dock kan man se på blöjorna att de håller mycket, de blir rätt tunga av allt som de samlat upp från kisset som bebisen ger ifrån sig på tex 1 timme.

Baksidorna på blöjorna

Baksidorna på blöjorna

Newborn

Denna blöja är tunn, den har en färgremsa som anger när bebisen har kissat eller bajsat. Den reagerar när det blir varmt i blöjan. Ibland ger den inte ifrån sig någon färg på remsan även om min bebis har kissat. Så man kan inte alltid lite på att färgremsan alltid stämmer. Blöjan sitter helt ok.  Den har små kardborrband jämfört med Touch och Comfort. Blöjan kan kännas lite väl mycket pappersaktig, den är inte så mjuk som man hade hoppats på när de är till för nyfödda. Priset för storlek 3 ligger runt 108 kr och uppåt. Om man tex köper för mer än 200 kr på vissa matbutiker exempelvis ICA Maxi så kostar blöjorna endast 79kr.

Newborn med färgindikator för blöjbyte

Newborn med färgindikator för blöjbyte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plus:

 • färgindikator
 • läcker inte
 • lotion fri

Minus:

 • pappersaktig
 • inte så mjuka

 

Comfort

Ser nästan identisk ut som Newborn.  De synliga skillnaderna är att Comfort inte har färgindikator och storleken på kardborrbanden är större. Kardborrbandet som man ska fästa på sitter lite högre upp än Newborn. Jag tycker det är synd att det inte finns färgindikator på dessa blöjor. Man får gissa sig fram till om bebisen har kissat eller inte. Vissa gånger har jag märkt att min bebis blir svettig av dessa där man ”knäpper” blöjan, eller så är det kiss som har tagit sig uppåt. Pris ca 108kr.

img_9792

Plus:

 • läcker inte
 • lotion fri

Minus:

 • ingen färgindikator

 

Touch

Mjuk blöja som kan bli lite tovig efter ett litet tag. Kläderna sliter upp blöjan eftersom den är så mjuk. Denna blöja gillar jag mest för den känns som den är bekvämast för bebisen. Den har stora kardborrband och har färgindikator för blöjbyte. Denna blöja är dyrast av dessa alternativ. Just nu kostar den runt 118 kr för ett paket med nummer 3. För att få ner kostnaden brukar jag använda erbjudanden från Libero. Libero brukar skicka erbjudande om ”köp 2 blöjpaket och få 50-60kr rabatt”. Just nu finns det ingen rabatt på Touch i affärerna, detta är synd då touch blir väldigt dyra om man saknar rabatt.

Plus:

 • färgindikator
 • läcker inte
 • lotion fri

img_9794

Minus:

 • kan tova lite

 

Blöjor med likheter/skillnader

Både Touch och Comfort har stora kardborrband. Se bild nedan.

Comfort till vänster och Touch till höger. Här ser man att de har lika stora karborrband.

Comfort till vänster och Touch till höger. Här ser man att de har lika stora kardborrband.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Newborn och Comfort har mycket gemensamt. Nästan allt är likadant. Jag var tvungen att besöka Liberos hemsida för att läsa om skillnaderna. De största skillnaderna är att newborn har dubbla läckagebarriärer och färgindikator vid blöjbyte. Comfort ska vara mer flexibel för en rörlig bebis.

Av dessa tre alternativ kan jag rekommenderar Touch, för den är mjuk och skön och har färgindikator.

2 reaktioner på ”Libero’s blöjor – Newborn, Comfort och Touch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s