Sluta amma – tips!

Jag ammade min son till han var drygt 2.5 år. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att amma så länge. Sedan blev det jobbigt när en så pass stor kille hela tiden ville ha ”denna” (bröstet) och pekade. Jag läste på hur andra i samma situation hade gjort för att avvänja barnen från amning på ett smidigt sätt.

Efter läst på mycket testade jag metoden med stopp och väx (samma medlel som används för att sluta bita på naglar). Jag köpte en flaska på apoteket och sedan använde jag det runt bröstvårtan. Efter 2 försök så ville inte min son amma längre. På natten försökte han igen men gav upp och sedan dessa har det varit slut på amning. Han blev inte ens ledsen utan tog det hela mycket bra, då det är en stor omställning att inte ha närheten på samma sätt längre. Det hela tog bara 1 dag och en natt, 3 försök totalt för honom. Det kallar jag effektivt.

Berätta gärna hur det gick för er om ni provade samma metod!

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s