Aktivitetsleksaker

Aktivitetsleksaker skulle jag rekomenvera från 4-6 månader och uppåt. Innan dess förstår de inte mycket av dessa leksaker.

Leksaker för yngre barn

Leksaker för yngre barn

Den som min son tyckte mest om av det som finns på bilden ovan, är den leksak som är längst ner till höger. En färgglad träleksak med ringar som kan låta när man skakar på den. Den ändrar form beroende på hur hårt man trycker på den och det var väl det som lockade. Han gillade att leka med denna när han var runt 5-7 månader.

Giraffen på bilden är för svår för små barn, för denna ska man trycka ned för att ett ljud ska höras. Den går bra att bita i samt att den har två ringar som låter när man skakar den. Det finns alltid för- och nackdelar med dessa leksaker. Oftast kanske inte barnen förstår vad man ska göra med aktivitetsleksaker men de kan gilla dem ändå.

Börja med något enkelt som de kan bita i eller något som ger lite ljud ifrån sig. En bjällra kan var populärt. På bilden ovan ser ni två bjällror en grå och en elefant.

Prasselbok

Något som låter och prasslar är roligt

En mjuk bok att bläddra i brukar säljas till små barn men ingen av mina barn har haft något intresse för dessa. Denna uggla låter när man trycker ihop den, sen finns det prasselsidor också. Som sagt är den ej så populär här men kan fungera för andra små barn.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s