BB-väskan – vad jag använde av det jag packade

Inför förberedelserna för den stora dagen packade jag en BB-väska. Jag fyllde en hel handbagageväska. Jag läste på om packningslistor på internet för att samla ihop en lista som skulle passa just mig .

I min BB-väska fanns det följande:

 • toalettartiklar (tandborste, tandkräm, borste, hårsnodd, schampo, balsam, lotion etc)
 • barnkläder  i storlek 44 och 50 (bodysar, pyjamas, mössa, strumpor)
 • snuttefilt till bebis (grå filt med elefantdjur från Teddykompaniet) läste att man ska ha något som doftar som föräldern för att bebisen ska känna igen lukten och känna sig trygg
 • stor mjuk filt till bebis
 • kläder till mig (amningstoppar, amningsbh, amningsinlägg, stora byxor, morgonrock)
 • kläder till min man
 • mjukt toalettpapper (för enligt alla på internet så ska sjukhusen ha hårda/sträva toalettpapper)
 • morgontofflor (för att det inte är så trevligt att gå runt i strumpor på sjukhusgolven, samt för att vanliga skor kanske inte är bekväma att ha på sig inomhus)
 • läppbalsam (lypsyl fungerar bra om man kommer använda lustgas, jag använde ett från Bodyshop som var extra fet)
 • blöjor
 • godis och energibars
 • kamera och batteriladdare
 • Förlossningsbindor (bindor som är stora)
 • Purelan salvan
 • eldriven värmekudde
 • mobilladdare
 • MVC-journal (alla resultat från prover som tagits under graviditetens gång hos barnmorskan)
 • förlossningsbrev (skrev ett eget även fast det redan gjorts ett som barnmorskan skickat till sjukhuset. I mitt förlossningsbrev skrev jag mer personligt och lade till saker som jag kommit på i efterhand som kan var bra för personalen som ska ta hand om mig på BB-avdelningen)

bb-vaska

Babyskyddet var redan placerad i bilen så det var klart långt innan vi åkte in till sjukhuset.

Så vad använde jag av allt det jag packade?

Jo, jag använde tandborste, tandkräm, borste samt lypsylen. Bebisen passade i storlek 44 så vi kunde använda några av de kläder vi tog med. Snuttefilten hade vi i närheten av bebisen men tror inte hon brydde sig så mycket om den egentligen.

Kameran användes flitigt under själva förlossningen där min mamma tog många bilder under själva förloppet, som jag kommer kunna titta tillbaka på och minnas hur det var. För man är rätt borta när man ligger på sängen med lustgas och försöker ploppa ut en bebis. Både min man och min mamma fick vara med under förlossningen.

Allt annat fanns på BB-avdelningen så vi behövde inte använda allt som vi packat. Jag använde endast sjukhuskläder med en extra morgonrock på om jag gick utanför mitt rum.

Man fick speciella nät-trosor och stora bindor som fanns tillgängliga i toalettrummet samt extra kläder som fanns i skåpen i korridorerna. Mer om detta kommer finnas i en annan artikel där jag mer visuellt visar hur nättrosorna och bindorna ser ut etc.

Vi fick även 2 st babypåsar fyllda med blöjor och annat smått och gott för bebisen. Detta klarade vi oss på precis i 2-3 dagar som vi spenderade på BB- avdelningen.

Så mitt tips är att inte packa för mycket. Dock vet jag att detta råd kan vara svårt att följa, eftersom man måste vara förberedd på allt möjligt. Det kan vara så att vissa måste stanna länge på sjukhuset och då är det bra att man packat mycket. Fast isåfall kan alltid partnern gå hem och hämta fler saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s