Köpa begagnat eller nytt

Att köpa en ny barnvagn med liggdel, sittdel, skötväska och babyskydd kostar skjortan. Det kan komma upp till över 12 000 kr. Det är en dyr början på föräldrarskapet. Dock finns det alltid fina vagnar att köpa som är begagnade.

Många barnvagnar att välja emellan på blocket

Många barnvagnar att välja emellan på blocket

När jag skulle välja barnvagn besökte jag alla närliggande babyaffärer för att testa barnvagnar. Sedan gick jag in på blocket och letade upp en Brio Go barnvagn, då jag läst att de ska vara bra. Nuförtiden heter det Britax Go men den tidigare versionen heter Brio.

Jag hittade ett paket där jag fick liggdel, sittdel, vagnen, skötväska och babyskydd,  allt i ett så att säga. Det var perfekt för då var allt klart. Babyskyddet är viktigt att ha med sig i bilen för transport av bebis hem från sjukhuset.

Begagnad Brio Go barnvagn redo att användas

Begagnad Brio Go barnvagn redo att användas

Genom att köpa ett begagnat barnvagnspaket sparade jag 5000kr minst. Eftersom man ofta byter vagn under barnets uppväxt så hinner inte vagnarna att bli slitna. Så det är ingen fara att köpa begagnade vagnar för de har säkert inte kunnat använda dem i åratal ändå.

Frågan är om man ska köpa begagnade babyskydd (stolskydd i bilen till bebis), för det kan finnas en risk med detta. Dock ser man nog på babyskyddet om den varit med om en krock eller ser skadad ut när man väl tittar på den med säljaren.

Sedan kan man alltid uppgradera vagnen. Det finns tillbehör till de flesta vagnar. Även om Brio Go inte tillverkas längre går det att köpa Britax Go tillbehör som passar till Brio Go, vilket är positivt. Jag kommer ta upp olika saker man kan uppgradera på en vagn i ett annat segment här på hemsidan.

När jag var gravid tänkte jag att jag skulle vara ekonomisk och handla det mesta på Blocket men det har inte blivit så mycket av det. Det känns ibland mer smidigt att köpa sakerna i affären eller beställa från internet. Spjälsängen var en sådan sak som jag trodde jag skulle köpa begagnat men icke. Det blev ett köp i affären istället. Sedan tänkte jag att kläder kan man köpa second hand från Blocket för då får man många kläder i olika storlekar. Det har heller inte blivit av, endast köpt nya kläder. Ibland känns det bättre att få känna att man är första ägaren till något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s