Nappflaska – Dr Brown Options med wideneck

Jag kör med Dr Browns nappflaska för att den reducerar kolik, minskar gas i magen och har ett unikt ventilsystem för att det ska vara konstant flöde av mjölk. Det är också lätt att få bebisen att rapa efter hen har druckit.

Det finns två olika alternativ, standard eller wideneck. Jag använder wideneck, som rekommenderas för bebisar då den stoppar mjölken från att komma ut från bebisens mun då den har en bred hals. Standard alternativet har smalare napp och passar därför bra till lite större barn.

Jag beställde deras nya variant som heter Options. Den har ett grönt ventilsystem istället för vitt och blått som den gamla wideneck versionen hade. Det är så man kan se skillnaden på de.

Paketet som jag beställde var ett startkit. Den innehåller 2 flaskor som kan rymma 270 ml och en flaska som kan ha 150 ml. Det tillkommer tre nappar i storlek 1, två stycken i storlek 2 och två nappar i storlek 3.

img_5580-3

Dessutom får man med 2 blå borstar. Dessa kommer åt överallt och rengör i trånga utrymmen i ventilsystemet.

img_5567

Förbättringar med Options:

  • Tydligare markerat /synligt måttsystem
  • Locket är lättare att sätta på
  • Lättare att rengöra ventilsystemet
  • Förbättrat ventilsystem

img_5550

Tänk på:

Använd inte Options nappar till den gamla versionen för då läcker flaskan. Använd heller inte det vita skruvlocket med options napp på den äldre modellen för då läcker det mycket. Det ska egentligen inte gå att använda det vita skruvlocket till den gamla versionen.

Tips till er som tänker maskindiska nappflaskorna: När jag gjorde det på en äldre version av Dr Browns nappflaska så blev det ett gult skick på nappflaskan. Jag tror inte att den klarar av maskindisk. Det vita ventilsystemet expanderade och det blev svårt att få plats med den i flaskan. Så undvik maskindisk på dessa flaskor och tillbehör.

Uppdatering:  Jag har nu provat att maskindiska alla delar av nappflaskan och det går bra om man lägger de i översta facket och inte har mer än 45 grader. Det kanske går med mer i grader men jag har endast provat snabbtvätt på 45 grader. Om ni maskindiskar så blir det renare än att rengöra med en liten borste.

Jag har även införskaffat mig glasflaska från Dr Brown och det går lätt att ha i diskmaskinen och blir ren och fin. Problemet är om man skulle råka tappa en glasflaska i marken så går den nog sönder om man den hamnar på hård mark. Dock finns det ett silikonskydd som man kan köpa till för att skydda glaset och är mer greppvänligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s