Babysim – kul för hela familjen

Vi har börjat med babysim. A är endast 4 månader men det ska bli spännande och se hur det kommer att gå. Det är vintertid nu när vi går på babysim. Så det är lite extra krångligt med alla tjocka kläder, det är nog lättare att göra babysim när det är lite varmare och man slipper ha med sig så många saker.

Vi har hittills haft 4 lektioner, eller egentligen endast 3 st. Det är totalt 8 lektioner på en kurs. Jag har fått reda på att på lektion 5 och 7 ska man försöka doppa bebisen. Detta är nog inget tvång.

 

Panik första gången

Första gången kom vi bara ut till bassängen, sen gick det inte mer. A hade nämligen börjat känna sig rädd för alla ljud och människor och vatten från duschar. Så hon började gallskrika i omklädningsrummet, redan innan vi gick ut till bassängen. Så det blev inget av babysimmet den gången.

 

Det kräver träning för att nå resultat

Andra gången fick vi klä om henne i hallen innan vi gick in i omklädningsrummet och hon fick sitta i sin babyskydd för att känna sig trygg. Då gick det bra. Hon klarade av att bada i bassängen som var varm och skön. Tränaren sa även att det var som natt och dag, denna gången verkade hon vara en helt annan bebis som klarade allt galant.

Tredje gången gick allt bra då med. Först gjorde vi våra övningar som vi hade i andra lektionen samt att vi denna gången fick vatten över huvudet som tränaren fixade med en liten hink med hål i. A tyckte inte det var så farligt. Så tränaren testade en andra gång. Hennes reaktion var mest att det var lite överraskande att det helt plötsligt kom vatten på huvudet. Annars blev hon inte ledsen, hon hölls sig lugn hela tiden. Jag var mäkta imponerad av min dotter. Man får också sjunga om vatten och plaska lite med handen så att barnet får lite vattenstänk och blir van vid vattnet.

Gillar att babysimma

Tar det lugnt och fint

Jag gillar mest när man ska gå in i en ring med bebisarna och de får titta på varandra. då brukar ofta någon av bebisarna plaska så att de andra bebisarna får lite vatten på sig. eller så brukar de känna på varandra. Det är rätt så sött att se dem utforska andra bebisar. Min bebis brukar bara lugnt kolla på de andra bebisarna, även om hon får lite vattenstänk så håller hon sig rätt lugn.

 

Telefon i vattnet

Det som min man råkade göra med sin mobil på andra lektionen var att lägga den i bakfickan på sina badbyxor. Så när vi sa att vi skulle ta bilder så kom han på att han hade glömt dem i badbyxorna. och så kart fungerade inte mobilen sedan när han skulle kolla på den. Den var inte vattentät så den slutade fungera. Så tänk på det om ni ska ta bilder med mobilerna så att ni inte tar med dem i fickan och råkar glömma att den finns där när ni går ner i vattnet.

Vid tredje lektionen fick min man ta sin gamla mobil för att kunna ta bilder och filma. Det är fint att kunna ha ett minne från babysimmet. Så kan ens barn själv se sig själva när de blir äldre. Hon är väldigt söt i sin lilla röda baddräktstopp och badbyxor. Alla andra i vår grupp har pojkar så A är enda tjejen.

baddrakt

Röd topp som matchar badbyxorna

Babyskyddet får man ta med sig in vid bassängen. Då känner sig A mycket lugnare och tryggare. Detta kan jag tipsa om för detta är en trygghet som bebisen kan behöva när allt runt omkring är stökigt med äldre barn som skriker och mycket folk som springer runt. Det är inte lätt att vara liten då.

 

Var jag köpte badkläderna

Badkläderna köpte jag först på simhallen men de verkade vara trånga för 6-8 kg som det stod. A väger närmare 6 kilo än 8 och då borde det inte vara så trångt. Så efter första gången som vi var där beställde jag badbyxor på internet från ImseVimse som jag har hört bra saker om. Sedan hittade jag en matchande baddräktstopp på nätet till ena badbyxorna. Badbyxan sitter tajt om benen och höfterna. Badbyxor till bebisar är anpassade för att stoppa bajs från att komma ut i poolen.

Det finns engångsbadbyxor som man kan köpa i de flesta stora livsmedelsbutiker. Det som är problem med dessa är att vissa badhus inte tillåter dessa. Så hör alltid först med ert badhus vad som gäller just där.

Testa gärna en kurs

Jag har valt att bara testa den första kursen, då det kan vara dyrt med babysim. Det kostar först exempelvis 450 för medlemskap i simskolan sedan 450-650kr/kurs. Man måste tänka på att avboka i tid om man inte vill gå fortsättningskursen. Annars blir man automatiskt anmäld till nästa kurs. De går att ta ca 4 kurser per år. Då blir det 3050 kr för ett år för en liten bebis inkl medlemskap. Det är dyrt! Dock tycker jag att man gärna ska prova på babysim för det är kul och så kan man säga att man har gjort det iallafall en gång.

Jag har varit nöjd med kursen än så länge. Jag gillar att vi endast är max 4 st bebisar i vår grupp. Grupperna som är före och efter oss har fullbokat så de är 10 bebisar, det blir mycket stök då. Dessutom kanske inte bebisgruppen är ensam i bassängen, på andra sidan brukar det vara äldre barn som också simmar samtligt och de kan vara högljudda. Så ett tips är att välja grupper där inte många har bokat, då ni får mer tid till er bebis och tränaren lägger mer tid på att lära ut mer grundligt till var och en bebis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s