Våtservetter – en djungel att välja rätt

Jag har testat de flesta våtservetter som finns tillgängliga just nu. Vissa våtservetter luktar mycket parfym (Huggies), vilket inte känns så bra för det är inte det bästa för känslig hud. Vissa våtservetter noppar av sig, så man måste plocka små tussar från bebisen som kommer från våtservetterna (ex ibland med Libero våtservetter).

Problemet med de flesta våtservetter är att lyckas med att endast få ut en våtservett. Oftast får jag alltid tag på fler än en våtservett när jag ska använda den. Det borde finnas någon tillverkare som kommer på knepet. Visst kan man köpa specialgjorda plastlådor för våtservetterna men det ska inte behövas. På de flesta förpackningar står det att man får tag på servetterna en i taget.

Det står att det endast kommer en servett i taget, detta stämmer ej.

Det står att det endast kommer en servett i taget, detta stämmer ej.

Dock stämmer inte detta. Jag har provat våtservetter som haft special kant med lock över, exempelvis Liberos våtservetter eller Natusan.  Detta hjälper inte. Man måste ändå använda båda händerna för att få tag på en servett.

Det finns billiga varianter och det finns dyrare som är ekologiska etc. I slutändan är det upp till dig själv vad som passar bäst för ditt barn.

Ett tips är att ha med ett litet paket av våtservetter i skötväskan för det är lättast att använda dessa istället för torra servetter, då man inte alltid har tillgång till vatten när man ska byta blöja. Då passar det perfekt med ett litet paket som inte tar upp så mycket plats och är lätt att använda.

Många ingredienser i dessa servetter

Många ingredienser i Natusans och liknande servett alternativ

Jag gillar mest Natusans våtservetter för de är mjuka och känns bra. De har ingen parfym så det känns bra att använda dessa. Dock när man ser alla ingredienser som finns i våtservetterna från Natusan så känns det lite sådär. Ekologiska alternativ som Natracare är annars mycket bra men finns inte tillgänglig överallt, därför kör jag mest med Natusan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s