5:e veckan – Skrattar och pratar själv

När det gått 5 veckor börjar min bebis utveckla skrattet. Det är härligt att få höra en bebis skratta. Jag känner mig extra glad när man hör en skrattande bebis och man känner sig stolt att bebisen utvecklar nya sätt att kommunicera.

I vecka 5 börjar min bebis även att prata mycket med sig själv. Det blir små ljud som hörs.

Min bebis känner igen musikdosan som finns vid skötbordet, blicken går alltid snabbt dit när det är blöjbyten. Musiken gör att min bebis lugnar ner sig och lyssnar istället. Det blir en liten trygghet och lugnande effekt.

Min bebis börjar registrera ansikten, för det ser ut som om hon känner igen mitt ansikten när man är bland folk. Min bebis tittar på en som om hon känner igen mig. Det känns speciellt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s