3:e månaden som mamma – kroppen återställd

Efter 3 månader kan jag säga att jag är helt återställd efter förlossningen.

Jag känner mig som vanligt igen. Jag hade rätt ont i ryggen efter förlossningen och jag kunde inte vrida på mig för då gjorde det ont. Så det var svårt att vyssa min bebis fram och tillbaka i början. Dock tycker jag att efter 3 månader är ryggen helt ok.

Dock har jag blivit relativt kutryggig jämfört med hur jag var innan jag fick barn. Jag tror att musklerna drog ihop sig vid förlossningen då jag trycktes ihop som en boll för att poppa ut en bebis. Vem vet egentligen hur det gick till,  men det var iallafall mycket tydligt på de bilder som jag sett av mig själv 3 veckor efter förlossningen. Det är inget som man känner av men när man försöker att sträcka på sig så är det inte så lätt då det tar emot. Musklerna känns stela. Det behövs lite träning för att få tillbaka styrkan i musklerna och återställa dessa till normalt läge igen.

När jag gått på efterkontroll hos barnmorskan fick jag  bekräftat att jag är helt återställd och fungerar som jag ska. Mina järnvärden har gått tillbaka. Järnvärdet under graviditeten låg på 115 och vid efterkontrollen hade den skjutit upp till 135.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s