Fruktsmoothie och gröt i klämpåse

Jag vet inte om jag hade klarat mig utan dessa nödvändiga klämpåsar. De är perfekt att ha med sig när man åker någonstans och ens barn börjar bli lite hungrig och lite gnällig. Då ger jag en klämpåse med fruktsmoothie och sen är allt frid och fröjd igen. Det finns många varianter att välja på. Man får helt enkelt prova sig fram. Då jag vet att min bebis gillar de flesta frukter så verkar alla fruktsmoothisar gå bra. När jag började ge fruktpuré så märkte jag att allt med päron gick bra, så  detta var en av de ingridienserna som jag valde i första hand.

Olika märken med smoothies

Olika barnmatsföretag har olika storlekar och olika smaker på innehållet. Favoriterna hos oss har varit ICA’s fruktsmoothie, HiPP Smoothie och Sempers fruktsmoothie. När mitt barn var stor nog att gilla smoothies så passade de små förpackningarna på 90g bra. Det var lagom mängd och mitt barn blev mätt. Det finns även i 120g påsar, dessa passar bra när barnet orkar äta mer.

Mättar när bebis behöver något snabbt

Gröt i klämpåse har också gått hem rätt bra. Den fyller mer i magen än fruktsmoothiesarna känns det som, då konsistensen är tjockare. Detta är ett alternativ som vi alltid har med oss i vår väska. Man vet aldrig när man kan behöva det men när det är dags är det skönt att veta att det alltid finns tillhands. Det kan hjälpe en i jobbiga situationer, då man kanske är i ett köpcenter och det är långa köker i matkön eller om man dröjer lite i en affär och ens barn blir kinkigt efter ett tag. Det blir en lugn stund när ens barn är mätt och man får några minuter till på sig att utföra sina varuinköp.

Semper har en stor grötpåse på 120g och Hipp har en mindre variant på endast 90g. Min bebis gillar båda två, men då det oftast inte skiljer mycket i pris mellan de båda så brukar jag ta Sempers då jag får mer för pengarna.

Ekologiskt alternativ utan tillsatt socker

Värt att nämna är COOP’s klämpåsar som heter Klämmis. Dessa är ekologiska utan tillsatt socker. Dessa är på 90g men finns endast att köpa i COOP’s affärer, därför blir det inte många av dessa för oss då tillgängligheten inte är så stor som de andra märkena i övriga affärer.

 

Lycka till i klämpåse djungeln!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s