Ladytimer – App för att bli gravid

Cykeldag

Ladytimer har jag använt för att hålla koll på när man har mens och när man är som mest fertil. Genom att använda denna app lyckades jag bli gravid eller rättare sagt appen var iallafall en bra hjälp på vägen till att bli gravid.

Fertila dagar

I kalendern kan man se vilka dagar man är mest fertil, dessa dagar är markerade i grönt, i min kalender fanns det 4 sådana dagar. Den sista dagen är mörk grön för att markera att det är i sista minuten om man ska bli gravid, det är då ägglossningen sker.

Tjej eller kille

Det finns även en knapp med könstecken, trycker man på denna blir två dagar rosa och två dagar blåa för att visa vilka dagar man kommer få en tjej eller kille om man har sex på dessa dagarna. Detta är nog mest en myt, man ska inte tro så mycket på att det blir en tjej eller en kille bara för att man har sex en viss dag. Det beror på andra faktorer. Kanske har de delat upp det så för att det sägs att spermier med tjejer simmar långsammare och därför måste man börja tidigt för att få en tjej. Därför kommer rosa dagarna först och sen de blåa.

Fylla i

Trycker man på en dag i kalendern kommer man till en sida där man fyller i saker som exempelvis humör, symptom och det finns även ett fält för anteckningar. Det finns även ett fält där det står ägglossningstest +/-, graviditet ”starta, avsluta” och slem (som har att göra med flytningar) där kan man beskriva hur det ser ut. Det finns även fält med motion, sömn, blodtryck etc. Denna sida är bra att använda sig av när olika saker händer. Det är också roligt att läsa i efterhand, om hur man hade det när man försökte bli gravid samt när man väl var gravid vad som hände i olika faser under graviditeten. Som en slags dagbok, fast med lite äckligare information. =)

Graviditet

När man väl är gravid då trycker man på knappen för graviditet och ”start” då blir dagarna man är gravid orange i kalendern. Den räknar ut när man ska föda. Dock stämmer födelsedatumet sällan in men det kan vara bra att ha en app som håller koll på detta också.

Chatt

Det som är bäst med appen är att det finns ett chattfönster där man kan ställa sina frågor och få tips från andra som varit i samma situation. Det är ett bra sätt att få hjälp snabbt. Man följer varandra och uppdaterar hur det går för en. Vissa är mycket skrivglada och skriver hela tiden och andra ser man bara i början av graviditeten och sen när deras barn fötts med en bild på deras bebis. Jag tillhör den senare kategorin, den som skriver lite i början för att fråga något och sedan visar en bild i slutet av graviditeten. Man kan få svar på många funderingar bara genom att gå igenom olika inlägg i chatten.

Appen är bra att använda för jag visste vilken dag min senaste mens första dag var, detta kommer barnmorskan att fråga om på inskrivningen.

Appen finns till Android och iOS.

Jag ger appen 4 av 5 poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s