På jakt efter babyboxar

Det finns många startboxar eller babyboxar att samla på sig under sin tid då man är gravid. Det känns som en skattjakt!

Jag var inne på en sida som heter hejbaby.com som upplyste om olika sorters startboxar som man kan få gratis när man väntar barn. Jag blev medlem på diverse sidor och anmälde att jag ville ha en babybox och sen var det bara att hämta ut de. De flesta apotek har babyboxar och det är bara att fråga i kassan om de har det. Ibland måste man vara medlem i deras klubb för att få boxarna men det är gratis och går på några sekunder sen är man medlem. Gratis är alltid gott!

Babyboxar

Babybox med Pampers, Libero babybox, Apotek Kronans tygväska, Apotek Hjärtats babybox och babybox från Babyproffsen

Ovanför ser ni exempel på några boxar som jag har hämtat ut. De innehåller diverse produkter som är bra att använda efter man fått barn. Vissa boxar är bättre än andra. Jag gillade mest den tygväskan som man fick från Apotek Kronan, den syns till höger på bilden. Jag bara frågade lite spontant om de hade babybox och då gick de och hämtade den stora väskan fylld med saker. Varför var den så bra då? Jo, för man fick till exempel en nappflaska från Philips och många användbara hygienartiklar. Inte små varuprover utan riktiga grejer i normal storlek, de sparade inte på krutet så att säga. Babyboxarna från Pampers och Babyproffsen innehöll samma saker i princip, det var varuprover från Pampers och erbjudanden på diverse produkter.

Från Apotek Hjärtat

I boxen från Apotek Hjärtat fick jag en leksak i form av ett sött litet vitt hjärta där det stod ”lilla hjärtat” som man kan hänga på exempelvis suffletten på vagnen. Just nu sitter den på min bordslampa istället. Det fanns även bra erbjudande på olika nödvändiga saker som man säker kommer behöva i framtiden. Bland annat rabatt på gosefilt från Teddykompaniet och rabatt på Dr Brown’s nappflaska etc.

20180403_174225.jpg

Babybox från Apotek Hjärtat

Uppdatering 2018: Bilden ovanför visar innehållet i babyboxen som man får från Apotek Hjärtat, 2018. Man får fortfarande ett mjukt vitt hjärta. Den innehåller även purelan, plåster, schampo och balsam för baby, våtservetter, Salva från Bepanthen, Multi-Mam balm, napp från Mam samt erbjudande och tips.

Babybox

Detta var en av mina första babyboxar som jag hämtade ut. Våtservetter är något som man får i nästan alla babyboxar/startboxar har jag märkt när jag öppnat alla boxarna. Det får man aldrig för lite av, för de kommer gå åt den första tiden. Av det som finns på bilden har jag använt våtservetterna, tvättmedlet och blöjan från Pampers.

20180313_171424.jpg

Babybox från Babyproffsen

Uppdatering 2018: Bilden ovanför är en babybox från Babyproffsen, denna är från 2018. Här fick jag en haklapp, nappflaska, våtservetter, plastsked, Purelan, prova på erbjudande på viaplay, trosskydd, blöjor från Pampers och erbjudande med rabatter.

Libero babybox

Liberos babybox innehöll år 2016 det som man ser på ovan bild. Jag blev glad över att få ett helt paket med blöjor, vilket brukar var lite snålt med i de andra boxarna. Oljan har gått åt och våtservetterna samt den lilla leksaken har använts när min lilla dotter kom till världen. Man hämtar ut boxen på ICA Maxi som brukar skicka med egna erbjudanden i affären.

Lloyd Apotek Babybox

Babyboxen från Lloyds apotek var full med varuprover,. Jag hade hoppats på lite mer användbara grejer. Jag har inte använt något av detta efter jag fick barn. Jag har bara läst i tidningen.

Baby Bag från MVC och BB-avdelningen

Från MVC fick jag två stycken Baby Bag tygväskor. Se ovan bild. Följande saker har använts; blöjorna, badoljan, våtservetterna och Decubal krämen för torr hud. Dessutom fick jag en likadan tygväska med saker på BB-avdelningen som stod i rummet när man hade fött barn.

Just nu har jag alla saker i en stor plastlåda. Det blev rätt mycket grejer när man la ihop alla saker från alla babyboxarna/startboxarna. Ofta får man samma varuprover i många av boxarna, så jag har ofta tre stycken av varje produkt. Det har varit bra att ha dessa varuproverna för att testa sig fram till vad man tycker passar bäst för barnet och en själv. Det påverkar vad man köper vid nästa tillfälle.

Alla boxarna har jag hämtat ut år 2016. Innehållet skiljer sig beroende på när man hämtar ut det. Nu har ni sett hur det såg ut 2016 iallafall.

Lycka till på babybox jakten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s