1:a veckan för A

Först är man inlåst i en liten mörk bubbla i 9 månader och helt plötsligt så är man ute. Det måste vara en konstig känsla för bebisen när den väl kommer till världen.

Första veckan spenderade vi två nätter på sjukhuset och resten hemma.

Det var rätt skönt att man fick tillbringa tid med A på sjukhuset så länge man kände att man behövde. Eftersom min man fick dela rummet fick han också chans att spendera mycket tid med A, det kändes riktigt bra. För jag hade svårt att ta mig upp och ner från sängen så att ha ett extra stöd var riktigt gött.

Här lärde vi oss att ta hand om A. Vårt första blöjbyte. Det gick rätt bra efter några försök. Det var inte så svårt. Det var fint att det fanns en värmelampa ovanför skötbordet på BB så att bebisarna inte frös när de skulle få blöjan bytt. En sådan skulle man ha haft hemma.

Dags att åka hem från BB

Dags att åka hem från BB, väldigt trött och gäspig

Vi fick även besök av föräldrarna och arbetskamrater på BB. Kändes som ingen kunde vänta på att få träffa vår lilla bebis. Vi fick även blombud till vårt rum från mina arbetskollegor.

Mamma/barn blombuketter består av en stor och en liten bukett som är länkade ihop via ett band.

Då kändes det mer hemtrevligt på rummet. Det kan bli rätt stelt annars för det är bara två sängar, två sängbord, 2 stolar och 2 garderober i rummen. Det piffar verkligen upp med lite färgglada blommor.

När vi väl var hemma handlade det mycket om amning och att livet nu kretsade kring en liten bebis som tog all uppmärksamhet när som helst på dygnet.

Skönt att få komma hem

Dagen efter vi kom hem åkte vi tillbaka till sjukhuset för att ta blodprov. När blodprovet togs reagerade inte A alls. Det kändes som vi har en tuff liten tjej som inte gråter för vad som helst.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s