Håll koll på värkarna

När jag närmade mig dagen för förlossning laddade jag ner en app till mobilen som heter Contraction Timer. Den håller koll på hur lång tid en värk varar samt hur lång tid det går mellan värkarna. Den perfekta appen om man verkligen vill ha koll på värkarna!

 

 

 

 

 

Jag använde detta programmet flitigt när det var dags för värkarna att komma igång. Det registrerades 151 värkar innan jag åkte in till sjukhuset. Detta kan man avläsa från programmets statistik. Det finns nyttig information som man kan använda sig av när exempelvis barnmorskan på BB frågar hur långt tid värkarna varar samt hur långt det är mellan varje värk. Då kan man enkelt se det i appen. Oftast tar de inte in en på BB om man inte har 3-4 minuter mellan varje värk. Dock kan du ändå vara tillräckligt öppen (3-4 cm) även om värkarna inte är så täta. Jag hade så ont att jag knappt kunde stå upp mot slutet innan jag åkte in till BB, för jag ville inte komma till BB och sen bli hemskickad igen. Så jag väntade in i det sista.  Här nedan kan ni se hur programmet ser ut.

Det finns många liknande appar att ladda ner. Denna fungerade för mig och den var enkel att tyda. Har ni använt en app för att klocka värkarna eller har ni kört med klassikerna att använda klockan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s