Hjälpmedel för gravida

När jag var i sjunde månaden fick jag ont i nedre ryggområdet. Framförallt vid ena sidan av rumpmusklerna och vid svanskotan. Det var för att jag hade lyft tunga grejer under en längre period som det började. Så jag behövde något som kunde hjälpa mig att hålla uppe en växande mage och samtidigt stärka upp ryggen.

 

Graviditetsgördel

Jag köpte en graviditetsgördel som ser ut som nedan, jag kommer inte ihåg vilket märke det var.

Graviditetsgördel

Den finns i 4 olika storlekar, det bästa är att man i affären får prova sig fram vilken som är bäst. Det ska kännas tajt för att det ska ge effekt. Sitter den för löst så hjälper den inte alls.

Den jag köpte var tajt och var svår att få på sig den när man har en mage som är i vägen. Väl på plats så fungerade den helt ok i början av sjunde månaden. Sedan orkade jag inte hålla på och ta på och av den för det var krångligt. Jag kände att den inte gav det stödet som jag behövde för att stärka upp både mage och rygg. Denna köpte jag för ca 129 kr på Babyproffsen.

 

Graviditesbälte

Jag övergick istället till ett slags bälte som kan hjälpa vid foglossning.

Detta bälte stärkte i ryggen och höll uppe magen. Bältet kan regleras med kardborrband till skillnad från magstrumpan som bara har ett läge. Det gör att man kan anpassa bälte till att stödja upp längre in i graviditetsmånaderna. Jag tror att jag använde den ända till 9:e månaden.

Det finns mer avancerade bälten men då kommer man upp i en annan prisklass också. Detta bälte köpte jag också på Babyproffsen för ca 149 kronor.  Märket heter Carriwell Stödbälte, det finns i både vit eller svart färg. 

Ett billigt hjälpmedel som rekommenderas för ond rygg och växande mage!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s